Vojenský letný detský tábor opäť v Topoľčanoch


Vojenský letný detský tábor opäť v Topoľčanoch

Pre veľmi pozitívny ohlas vojakov a zamestnancov 14. práporu logistiky Topoľčany (ďalej len „14.prlog“) a Veliteľstva 1.mechanizovanej brigády veliteľ 14.prlog zorganizoval aj tento rok vojenský letný denný tábor. Deti vojakov a zamestnancov útvarov dislokovaných v Jaselských kasárňach mohli okúsiť kopec zábavy, ale aj aké je to byť vojakom v prvom augustovom týždni od 5. do 9. augusta 2024.

Pre malých roztopašných účastníkov tábora si vojaci pripravili rôzne aktivity aby ich potešili, zabavili a aj niečomu vojenskému podučili. Každý deň bol tematicky iný tak, aby naň deti nezabudli a odniesli si jedinečné zážitky. V pondelok na rannom nástupe práporu decká prví krát okúsili štipku disciplíny pri vztyčovaní štátnej vlajky a následne boli zadelení k svojim vedúcim do družstiev. Bravúrne sa zhostili svojich úloh počas športového dňa, kde súperili a zabávali sa v súťažných hrách medzi sebou ako jednotlivci, ale aj ako družstvá. Druhý deň si deti vyskúšali aké je to byť skutočným vojakom, keď museli absolvovať zjednodušený výcvik základných zručností, čo sa im naozaj páčilo. Streda patrila výletu do Piešťan kde si decká užili trochu vody pri plavbe loďou po Sĺňave. Cestou späť sa zastavili v Horných Obdokovciach, kde si príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru obce pripravili rôzne hasičské súťaže, ukážku techniky a samozrejme nemohla chýbať ani penová párty. A keďže vojak musí niečo vydržať, nasledujúci deň patril turistike, kde sa pod vedením skúsených inštruktorov konal pochod na Uhrovský hrad. Kastelán hradu porozprával o histórii hradu a zaujímavostiach zo života jeho majiteľov. Posledný deň tábora deti strávili v kasárňach pri hrách, ktoré deťom zvyšovali športové, logické a vytrvalostné schopnosti.

Vojenský detský tábor bol ukončený nástupom práporu „mladých potencionálnych vojakov“, kde veliteľ práporu ocenil všetkých účastníkov tábora medailou, diplomom a nechýbala sladká odmena. Všetci veľkí aj malí si odniesli spomienky na nezabudnuteľné okamihy, vznikli nové priateľstvá a deti sa pýtali či sa uvidíme aj na budúci rok. S najlepšími pocitmi sme sa navzájom rozlúčili a veríme, že o rok sa uvidíme znova !   

 

 


Vojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v TopoľčanochVojenský letný detský tábor opäť v Topoľčanoch

Autor: 14.prlog , Foto: 14.prlog - Dátum: 14.08.2024
Čítanosť: 20
Verzia pre tlač

Skočiť na menu