Preskocit navigáciu

Zmena vo velení úradu


Zmena vo velení  úradu
 29. júla 2021 sa v priestoroch kasární Slovenského národného povstania v Trenčíne uskutočnil slávnostný akt odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa Úradu logistického zabezpečenia Ozbrojených síl SR.
Symbolickým aktom odovzdania a prevzatia funkcie odovzdal doterajší veliteľ plukovník Jozef Ševčík velenie úradu do rúk plukovníka Petra Masára, doterajšieho zástupcu úradu, prostredníctvom náčelníka Štábu pre podporu operácií GŠ OS SR brigádneho generála Pavla Tökölyho. Odovzdanie funkcie prebehlo za prítomnosti náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generála Daniela Zmeka, ktorý vo svojom príhovore poukázal na dôležitosť pripravovanej transformácie logistiky. Plukovník Jozef Ševčík zároveň prevzal funkciu veliteľa brigády bojového zabezpečenia, ktorú bude vykonávať od 1. augusta 2021.
Slávnostného aktu sa ďalej zúčastnili pozvaní hostia - veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ivan Pach, náčelník štábu veliteľstva pozemných síl plukovník Alexander Kollárik, veliteľ 1.mechanizovanej brigády, brigádny generál Ivan Balog, zástupca veliteľa síl pre špeciálne operácie plukovník Pavel Švelka, riaditeľ Vojenskej polície plukovník Valentín Cebo, bývalý veliteľ brigády bojového zabezpečenia plukovník generálneho štábu vo výslužbe Ján Bujňák a ďalší hostia.

Po symbolických aktoch odovzdania a prevzatia funkcie vystúpil so svojím príhovorom odchádzajúci veliteľ plukovník Jozef Ševčík, ktorý zhodnotil úsilie a hlavné úlohy plnené počas jeho viac ako trojročnom pôsobení vo funkcii veliteľa, kde okrem transformácie logistických služieb poukázal na plnenie rôznych úloh súvisiacich s obstaraním a zabezpečením materiálu pre zabezpečenie vojenskej prehliadky až po úlohy vyplývajúce z pandemickej situácie v súvislosti so šírením COVID-19. „Chcem preto poďakovať všetkým príslušníkom úradu za odvedenú prácu a nastupujúcemu veliteľovi plukovníkovi Masárovi prajem veľa pracovných úspechov. Moje poďakovanie patrí v neposlednom rade Náčelníkovi generálneho štábu za prejavenú dôveru a Náčelníkovi štábu pre podporu operácií za podporu pri plnení stanovených úloh." vyjadril v závere príhovoru.
Nový veliteľ Úradu logistického zabezpečenia plukovník Peter Masár vo svojom príhovore zdôraznil: „Vymenovanie do funkcie veliteľa považujem za výzvu pri prebiehajúcich procesoch transformácie logistických štruktúr." V ďalšej časti príhovoru ozrejmil pripravované zmeny, ktoré v blízkom období čaká úrad, ako transformácia na 4. pluk logistiky a s tým spojená optimalizácia logistických služieb. „Mojim cieľom bude zabezpečiť plynulý prechod na novú štruktúru a transformáciu do nových štruktúr."
Nový veliteľ v závere poďakoval svojmu predchodcovi plukovníkovi Ševčíkovi za doterajšiu prácu na úrade, na ktorú chce nadviazať. Do ďalšieho obdobia mu zaželal veľa úspechov a zdravia.



Zmena vo velení úraduZmena vo velení úraduZmena vo velení úraduZmena vo velení úraduZmena vo velení úraduZmena vo velení úradu

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: kpt. Ing. Eva Demešová - Dátum: 29.07.2021
Čítanosť: 4557
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share