Zdokonaľovacia príprava príslušníkov ZZ III.


Zdokonaľovacia príprava príslušníkov ZZ III. Dňa 22. februára 2017 vykonali profesionálni vojaci Zásobovacej základne III. v Zemianskych Kostoľanoch zdokonaľovaciu prípravu zo streleckej prípravy - strelecké nácviky Weapon handling (manipulácia so zbraňou).

Na skvalitnenie prípravy boli prizvaní inštruktori z Oddelenia krízového manažmentu Vojenskej polície Trenčín (VP) kapitán Elo Hubač a rotmajster Ľudovít Kántor. Inštruktáž s cvičiacimi bola zameraná na zvládnutie základných úkonov ako zrovnávanie mieridiel, sťahovanie spúšte, fixáciu tela, správny strelecký postoj a úchop zbrane. Lektorská činnosť inštruktorov (VP) sa opierala o praktické skúsenosti a návyky získané v policajnej praxi.

Metodicky a materiálne zamestnanie pripravil veliaci poddôstojník základne nadrotmajster Juraj Hladký. Príprava a prizvanie inštruktorov VP Trenčín zatraktívnilo tento na pozornosť náročný výcvik a motivovalo PrV k iniciatívnemu prístupu. Príslušníci základne vysoko ocenili aplikáciu praktických skúseností pri výcviku manipulácie so zbraňou.


foto1foto1foto1

Autor: mjr. JUDr. Šantora Patrik - Dátum: 03.03.2017
Čítanosť: 5874
Verzia pre tlač

Skočiť na menu