Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Február 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   


Vyhlásenie o prístupnosti

Zdokonaľovacia príprava PrV a zamestnancov DaSS MLFZZ VÝCHOD Poprad


Zdokonaľovacia príprava PrV a zamestnancov DaSS MLFZZ VÝCHOD Poprad

 

Dňa 21. apríla 2016 sa v priestoroch posádkovej strelnice prRCHBO Rožňava (VÚ 8024) v Gemerskej Hôrke uskutočnila zdokonaľovacia príprava PrV a zamestnancov DaSS Multifunkčnej zásobovacej základne VÝCHOD Poprad. Cieľom zamestnania bolo zdokonaliť cvičiacich vo vybraných témach vševojskovej prípravy so zameraním na splnenie cvičení strelieb z ručných zbraní zamestnancov DaSS a PrV MLFZZ VÝCHOD Poprad a ostatných vybraných tém z predmetov zdokonaľovacej prípravy. PrV zároveň plnili cvičenia základných bojových zručností podľa tém Služobnej pomôcky SPJ-3-7 (Programy základných bojových zručností vojaka a malej skupiny (týmu) v rámci OS SR).
           Cvičenie strelieb PrV riadil kpt. Ing. Rastislav HUKEL a cvičenie strelieb zamestnancov DaSS riadil vedúci DaSS z. Juraj JANÍČEK. Ženijnú prípravu PrV zameranú na „Činnosť pri nájdení a spozorovaní nástražného výbušného systému“ riadil kpt. Ing. Jozef MIŇOVSKÝ, RCHBO PrV na tému „Prostriedky individuálnej ochrany jednotlivca“ riadil čat. Igor DOMČEK a telesnú prípravu zameranú na „Základné obranné techniky boja s bodákom a so zbraňou“ riadil kpt. Ing. Dušan HALUŠKA. Celkom sa zdokonaľovacej prípravy zúčastnilo 15 PrV a 9 zamestnancov DaSS.
         Zamestnanie prispelo k vycvičenosti príslušníkov základne, kde precvičením, zdokonalením a preverením si PrV a zamestnanci DaSS zvýšili komplexnosť pripravenosti v oblastiach preberaných tém.
Na záver zamestnania riadiaci funkcionár celého zamestnania v zdokonaľovacej príprave, zástupca veliteľa základne mjr. Ing. Rastislav BODIK vyjadril spokojnosť s dosiahnutými výsledkami strelieb a požadovanou úrovňou získaných teoretických znalostí a praktických skúseností cvičiacich.


Zdokonaľovacia príprava PrV a zamestnancov DaSS MLFZZ VÝCHOD PopradZdokonaľovacia príprava PrV a zamestnancov DaSS MLFZZ VÝCHOD PopradZdokonaľovacia príprava PrV a zamestnancov DaSS MLFZZ VÝCHOD Poprad

Autor: mjr. Ing,Rastislav BODIK , Foto: autor - Dátum: 21.04.2016
Čítanosť: 3572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share