Preskocit navigáciu

Veliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SR


Veliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SR
V priestoroch účelového zariadenia Motešice sa dňa 28. februára 2018 uskutočnilo veliteľské zhromaždenie veliteľa Úradu logistického zabezpečenia OS SR.
V prvej časti veliteľského zhromaždenia za prítomnosti pozvaných hostí náčelníka Štábu pre podporu operácií brigádneho generála Ľubomíra Gacka, náčelníka odboru logistiky plukovníka Petra Masára, riaditeľa Úradu centrálnej logistiky a správy majetku štátu MO SR plukovníka Jána Bonka a nastávajúceho veliteľa úradu plukovníka Jozefa Ševčíka, vyhodnotil veliteľ úradu plukovník Ján Žarnovický plnenie úloh v predchádzajúcom roku a predstavil úlohy, ktoré stoja pred úradom v tomto roku. Ako poďakovanie za odvedenú prácu odovzdal brigádny generál Ľubomír Gacko pamätnú plaketu plukovníkovi Žarnovickému a veliteľovi Zásobovacej základne II. podplukovníkovi Júliusovi Balovi, ktorý 28. februára 2018 končí na funkcií veliteľa Zásobovacej základne II. Martin.
Po príchode náčelníka generálneho štábu generála Milana Maxima bol vykonaný slávnostný akt odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa ÚLZ OS SR počas ktorého náčelník generálneho štábu generál Milan Maxim odvolal z funkcie veliteľa úradu plukovníka Žarnovického a na jeho miesto vymenoval plukovníka Ševčíka. Ako vo svojom príhovore generál Maxim uviedol, "plukovník Žarnovický sa vo svojej funkcii, v ktorej pôsobil od vzniku úradu v roku 2014, osvedčil a rovnako verím, že sa osvedčí aj jeho nástupca." Symbolicky sa zmena vo velení odohráva počas veliteľského zhromaždenia veliteľa úradu na ktorom bilancuje splnené úlohy predchádzajúceho roka a zároveň stanovuje smer, ktorým sa príslušníci úradu budú uberať už pod novým velením. Plukovník Ševčík, rovnako ako jeho predchodca nastupuje do pozície veliteľa úradu z miesta veliteľa brigády bojového zabezpečenia Pozemných síl OS SR, kde sa prejavil ako schopný organizátor a odborník v oblasti logistického zabezpečenia.
Plukovník Žarnovický po skončení pôsobenia v pozícii veliteľa úradu nastupuje na uvoľnené miesto v rámci Generálneho štábu OS SR. Počas ceremoniálu generál Maxim odovzdal pri príležitosti 25. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky a OS SR vybraným profesionálnym vojakom a zamestnancom pamätné medaily ministra obrany a udelil veliteľom zásobiacich základní a veliteľovi úradu pamätné plakety za odvedenú prácu v prospech ozbrojených síl.
Veliteľské zhromaždenie v poobedňajších hodinách pokračovalo vystúpením náčelníkov logistických služieb, ktorí vo svojich prezentáciách zhodnotili plnenie úloh v minulom roku a predstavili zámer plnenia úloh v tomto roku.
V závere zhromaždenia veliteľ úradu logistického zabezpečenia odovzdal podplukovníkovi Júliusovi Balovi pri príležitosti skončenia služobného pomeru PrV Pamätný kríž náčelníka GŠ OS SR III. stupňa – bronzový. Na pozícií náčelníka muničnej služby Uradu logistického zabezpečenia OS SR končí služobný pomer PrV aj podplukovník Milan Škitka, ktorému veliteľ odovzdal pamätnú plaketu a poďakoval mu za odborný prínos v prospech muničnej služby. Brigádny generál Gacko vysoko ocenil prítomnosť a vystúpenie odchádzajúcich PrV na veliteľskom zhromaždení „aj napriek tomu, že to bol ich posledný deň v uniforme“.
28. februára 2018 končí služobný pomer PrV a odchádza z funkcie náčelníka výstrojnej služby Úradu logistického zabezpečenia podplukovník Alojz Hrubiško, ktorý odchádza do zálohy po odslúžených 31 rokoch v OS SR.

Veliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SRVeliteľské zhromaždenie veliteľa ÚLZ OS SR

Autor: ÚLZ , Foto: mjr. Ing. Štefan Michalovič - Dátum: 28.02.2018
Čítanosť: 3434
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share